Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nlWelkom op de site van "ons Meike". Meike is geboren op 9 oktober 2006 en eigenlijk was alles aan haar geboorte heel bijzonder....
Allereerst was Meike 12 dagen te vroeg. Dus toen de weeën begonnen dachten we allebei niet dat dit het al écht was. Toen om 18.00 die dag het niet meer te ontkennen viel hebben we van alles geregeld. Isa naar opa en oma, de buurman die hielp met het bed op klossen en de verloskundige gebeld. Toen zij kwam bleek ik al volledige ontsluiting te hebben en om 20.10 kwam ons kleine prulleke ter wereld !!!!
Die dag was HEEL TOEVALLIG óók de geboortedag van haar zus. Isa is geboren op 9 oktober 2004 !!!!! Na de bevalling was het wachten op de placenta......omdat deze niet vanzelf kwam moest er tóch een ambulance geregeld worden om mij naar het ziekenhuis te brengen. Daar kwam de placenta vrij snel wél los (met wat geduw van de gyneacoloog). Eindelijk...nu weer lekker terug naar huis en gauw bellen met de opa's en oma's. Helaas, ik moest samen met Meike toch nog blijven ivm mogelijk bloedverlies én de verloskundige wilde ons graag nog even apart spreken...!! Ik had geen idee waarover dat zou kunnen gaan...toen vertelde ze ons dat er meerdere mensen waren die een vermoeden hadden van Down-syndroom bij Meike...Ik kreeg meteen een brok in mijn keel en keek eens naar dat kleine lieve meisje in mijn armen..."gaat dit over ons kindje"? dacht ik nog....Peet bleek al wat eerder een vermoeden te hebben gehad, hij had "iets"gezien aan Meike. Ik totaal niet!!! Na de eerste schrik én de tranen kwam eigenlijk meteen het gevoel van :"dit is wel onze dochter, een schat van een meisje, die het verdient om goed en warm ontvangen te worden. En eigenlijk heeft ze groot gelijk dat ze ons gekozen heeft...!" Wij waren (en zijn ) ervan overtuigd dat we Meike datgene kunnen bieden wat zij nodig heeft (en wat elk kind eigenlijk nodig heeft), daarbij heeft ze een kanjer van een zus dus eigenlijk zijn we méér dan trots op onze twee kanjers!!!
Wij zien het eigenlijk zo: "wij ZIJN niet getroffen....wij HEBBEN het getroffen". Meike leerst ons op een andere manier naar het leven te kijken en op een andere manier over verwachtingen te denken en daar zijn we haar ontzettend dankbaar voor. Dus Meike, kleine lieve schat, welkom in ons gezin en in onze harten!!!!

Veel plezier met het lezen van al onze leuke, en minder leuke avonturen!!Welkom op deze wereld
MEIKE
Zo lief, klein en wonderschoon
Wij houden zielsveel van jou,
ondanks je downsyndroom!

Je papa, mama en zus
xxx

Tot slot nog een deel van een somgtekst van Marco Borsato.
Als wij dat nummer horen moeten we eigenlijk altijd aan Meike denken....

Want zij, zij is de zon en de maan voor mij,
zij heeft het beste van allebei
Zo mysterieus en zo warm tegelijk
en ze doet iets met mij
Ze is vrij,
vrij om te gaan maar ze blijft bij mij
Zij is de eb en de vloed in mij
Ze is onweerstaanbaar,
ze zegt me gewoon wat ze vindt
Een vrouw en een kind
Ze is wind en windstilte,
en zij, zij hoort bij mij (ons)

En zij, opent een wereld voor mij
Zij is de zon op mijn huid, en de regen
Wind mee en wind tegen
zij zit in alles in mij
Ze maakt me blij,
zij houdt me vast maakt me vrij
Zij is er altijd
Ja zij maakt me deel van haar grote geheel
Zij is de betere helft, van mij......

Meer over Meike...

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.